04/12/2014

Δελτίο Τύπου 1-12-2014

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, αποφάσισε την ΕΠΙΣΧΕΣΗ προσφοράς ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από την ερχόμενη ΤΕΤΑΡΤΗ 3 Δεκεμβρίου 2014, επ’ αόριστον, διεκδικώντας την πλήρη εξόφληση ΟΛΩΝ των ληξιπρόθεσμων χρεών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που αφορούν νοσηλείες που πραγματοποιήθηκαν από το 2006 έως το 2011, από τα ταμεία που συνέστησαν του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ύψους 100 εκατ. Ευρώ περίπου, αλλά και των χρεών που δημιούργησε ο ίδιος ο Οργανισμός, κατά την τριετή λειτουργία του, ύψους περίπου 350 εκατ. Ευρώ, που αφορούν τις εκκαθαρίσεις όλου του 2012, οκτώ μηνών του 2013, το 100% των υποβληθέντων δαπανών για τους μήνες Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο 2013 και φυσικά τις εκκαθαρίσεις των μηνών Ιανουαρίου έως και Μαρτίου 2014 καθώς και ολόκληρες τις υποβολές για τους μήνες Απρίλιο έως και Ιούνιο 2014.

Όλες αυτές οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που η Κυβέρνηση πεισματικά αρνείται να αποπληρώσει εφαρμόζοντας τα αυταρχικά, αντιδημοκρατικά, αντισυνταγματικά και ληστρικά μέτρα των Rebate and Claw Back καθώς και την νέα παγκόσμια ανακάλυψη του αλγόριθμου, για την καθιέρωση πλαφόν ανά πάροχο, που είναι απόλυτα διαβλητός και διεκδικεί την κατοχύρωση πατέντας, μας οδηγούν, ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ στην καταστροφή, συμπαρασύροντας 25.000 εργαζομένους, χιλιάδες συνεργάτες Ιατρούς, προμηθευτές και δεκάδες άλλα επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας, απλά και μόνο με την δικαιολογία της έλλειψης χρημάτων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Η υποχρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με 835 εκατ. Ευρώ συνολικά για την Ιδιωτικά υγεία (Κλινικές, Κέντρα Αποκατάστασης, Ψυχιατρικές Κλινικές, Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστηριακούς Ιατρούς καθώς και τα Ιδρύματα της Εκκλησίας), σε σύνολο προϋπολογισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ύψους 6,5 δις ευρώ, όταν ο Δημόσιος τομέας κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο περίπου 8 δις ευρώ, υποδηλώνει την σκόπιμη επιδίωξη της Κυβέρνησης για αφανισμό του Ιδιωτικού τομέα με βίαιο στραγγαλισμό του.

Δεν μπορεί ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να έχει την απαίτηση να προσφέρουμε υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του όλο το χρόνο και αυτός να πληρώνει μόνο το 50% των υποβαλλόμενων δαπανών, βάσει της υφιστάμενης σύμβασης και του Κρατικού τιμολογίου και επιπλέον να λασπολογεί σε βάρος μας και να ομιλεί για καταστρατήγηση της σύμβασης από την πλευρά μας, όταν πρώτα αυτός δεν τηρεί ούτε ένα άρθρο από αυτήν.

Η αναφορά στο Δελτίο Τύπου για προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που αντικατοπτρίζει τις ανάγκες των ασθενών είναι αποδοχή της δικιάς μας θέσης αλλά μόνο για επικοινωνιακούς λόγους και όχι στην ουσία. Ζητάμε ξεκάθαρα την πληρωμή μας για όσες υπηρεσίες έχουμε υποχρεωτικά και αποδεδειγμένα προσφέρει έως σήμερα και υποχρεωθούμε να προσφέρουμε στο μέλλον.

Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε την νέα Σύμβαση που προσπαθεί η Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να μας επιβάλλει, διότι είναι αποικιοκρατικού τύπου και αναφέρεται μάλλον σε συνεργασία σκλάβων παρά παρόχων υπηρεσιών υγείας. Όσο για τις απειλές τους, τους γνωρίζουμε ότι δυναμώνουν τον αγώνα μας.
Ας μην χάνουν την ψυχραιμία τους. Ας χρηματοδοτήσουν τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τα αναγκαία κεφάλαια για αξιοπρεπή περίθαλψη και ας διαπραγματευθούν ισότιμα, με διάθεση συνεργασίας και όχι εξευτελισμού, διότι ο πανικός δεν είναι πάντα ο καλύτερος σύμβουλος.

Η κατάρρευση του Ιδιωτικού τομέα της υγείας έχει υπευθύνους με ονοματεπώνυμο οι οποίοι θα αναζητηθούν.
Εμείς, οι Χρυσοί χορηγοί του Εθνικού πλεονάσματος, εμείς που συμβάλλαμε στη διάθεση του  Κοινωνικού μερίσματος για λίγα σταυρουδάκια, δεν θα πέσουμε αμαχητί.

Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί.

Πληρώστε μας και πείτε την αλήθεια στον Ελληνικό Λαό.

Λεφτά για την Υγεια δεν υπάρχουν ή δεν θέλετε να διαθέσετε.

Όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες και καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους!